"Provela sam noć u autu sa djecom. Od kuće nije ostalo ništa", kaže majka iz Hrvatske dok potresne slike obilaze region



autu smo proveli noć sa decom, svekar i svekrva u svom automobilu. Od kuće nema više ništa, sva je iznutra popucala, tamo više ne može da se boravi", izjavila je žena iz Majske Poljane.

U razornom zemljotresu magnitude 6,3 Rihtera koji je juče najteže pogodio Petrinju i Sisak, a koji se osetio osetio širom Hrvatske, kao i u još 11 zemalja u regionu, uključujući i Srbiju, poginulo je sedmoro ljudi, a priče poput ove koju je ispričala majka iz Majske Poljane nažalost su česte.

"Svekar i svekrva su za dlaku izbjegli katastrofu. Kada je počelo da se trese, svi smo izašli napolje", dodala je žena, čiji su mještani proveli noć u vozilima. Kako je za "N1" ispričao, stariji čovek, on i unuk su prespavali noć u kombiju, nisu imali gdje.

"Tragično, sama živim s 1000 kuna. Tu sam kod komšija spavala, pomogao je ko je naišao. Nisam udata, nemam djece. Imam dva brata, jedan u Sisku, jedan u Srbiji', rekla je za N1 žena kojoj je u zemljotresu srušena kuća.

c0mk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwwpnn01eqv8vntbjmjexmzy1nzaymtnhodu5yjy5mzm0mguyntdinduuanbnkzmczqkeaieaaq

foto: Printscreen, N1

Nakon razornog potresa koji je juče pogodio Petrinju, Glinu i okolna mjesta, tlo i dalje neprestano podrhtava.

Primjedbe